bih logo

×

Upozorenje

Neuspješno učitavanje XML datoteke

Sportsko rekreativni centar Tešanj

Adresa: Patriotske lige bb Tešanj
Kontakt Osoba: Jašić Safet
Mobitel: 387 61 367 964


JU „SRC Tešanj“ počeo je sa radom 01.09.2006. godine. U sklopu Javne ustanove nalazi se multifunkcionalna sportska dvorana, fiskulturna dvorana, 2 teniska igrališta, 2 trim staza dužine 80 m sa zaletištem za troskok i skok u dalj.

Sportska dvorana ima kapacitet 800 sjedećih mjesta i opremljena je po evropskim standardima sa rukometnim igralištem, pokretnim koševima za košarku, manjom fiskulturnom salom sa terenom za odbojku kao i pokretnom binom dimenzija 10x6 m. U sklopu dvorane se nalazi kafe bar i fast food. Dvorana je pogodna za održavanje rznih sportski, kulturni i zabavni manifestacija, kao i prijema, banketa, obilježavanje značajnih datuma.

Fiskulturna dvorana se nalazi u centru grada u sklopu stanbeno poslovne zone „Musala“. Fiskulturna dvorana zadovoljava osnovne potrebe tjelesnog odgoja učenika tokom cijele godine na nivou sale dimenzionisane prema uslovima za organizaciju košarkaških takmičenja. Takva sala omogućuje izvođenje vježbi iz oblasti svih borilačkih sportova najvećeg broja disciplina dvoranske atletike i punu organizaciju sportskih igara odbojke i košarke.

U sklopu „SRC Tešanj“, odmah pored dvorane, nalaze se 2 teniska igrališta sa tribinama, kao i pomoćno tenisko igralište sa betonskim zidom na kome se može vježbati bez sparing partnera. Također uz teniska igrališta se nalaze i dva stola za stoni tenis. Treba naglasiti da su teniski tereni osvijetljeni.

Za sve korisnike usluga JU „SRC Tešanj“ na raspolaganju je i parking prostor od 60 mjesta. 

Tešanj - Video

Tešanj - Vrijeme

Tešanj

Tešanj - Mapa